Тільки літо ледь-ледь засвітилося на календарній мапі, а студенти II курсу групи БС Бердичівського педагогічного коледжу уже зробили впевнений крок йому назустріч. Восьмого червня завзяті юні господині не лише успішно склали залікову роботу з дисципліни «Моделювання, прикладна і технічна творчість» (викладач – Семенець Л.А.), а й гідно довели усім присутнім, що в майбутньому вони будуть гарними жінками для своїх чоловіків. Захід «У родину на гостини» потішив кожного, хто хоч крапельку себе додав до смачної спільної праці.
Усе розпочалося з підготовки робочого місця. Дівчата старанно підбирали посуд, продукти та усі необхідні матеріали, що були потрібними для створення кулінарного шедевра. Вирішивши усі організаційні питання, студентки взялися чарувати над приготуванням попередньо обраного салату. Кожна з учасниць дійства не мала обмежень у власному виборі, тому дала повну волю фантазії та підсвідомості.
Отож прийшов час готування зелених страв: дівчата, відповідно до техніки безпеки та усіх гігієно-санітарних норм, наблизилися до своїх столів, рішуче взяли до рук кухонні предмети та розпочали свою нелегку, проте дуже корисну місію. П’янкий аромат овочів, фруктів, зелені та всіх інших літніх прянощів майорів як в самій атмосфері кімнати, так і поза її межами. А мешканці ж гуртожитку, де проводилася дана залікова робота, на коридорі «ковтали слюнки» від приємних запахів.
Цього дня власними зусиллями студентки дали життя таким салатам, як-от: «Дністер», «Сільський гламур», «Тигреня», «Фруктова корзинка», «Європейський», «Колобок», «Соняшник», «Щаслива свинка», «Біла ніч», «Ніфертіті» та ін. Кожен із них був по-своєму цікаво оздобленим, неповторно смакованим та майстерно приготовленим. «Один кращий, ніж інший», – казали захоплені кулінарним дивом спостерігачі.
Після основного процесу створення зелених страв, дівчата їх особисто презентували, розкриваючи усі таємниці інгредієнтного складу. Далі, за вказівками викладача, Семенець Любові Анатоліївни, молоді господині, ґрунтуючись на здобуті знання з даної дисципліни, сервірували стіл за відповідними правилами.
Уже опісля чарівні юнки разом із куратором групи Кицак Людмилою Вікторівною пригощалися власноруч виготовленими літніми смаколиками. Така форма проведення залікової роботи студенток неабияк порадувала та естетично надихнула, задоволеними залишилися усі! Тому вирішили не зупинятися, а й надалі проводити подібні зібрання. А Ви завітали б до нас?
Кобернюк Ірина,
студентка II курсу групи БС